Nytt dronemannskap på plass i Bodø

Nytt dronemannskap på plass i Bodø

February 7, 2017
Head of Communication

Norut bygger opp aktiviteten med ubemannede fly i Bodø. Nå har kontorleder Geir Wiik ansatt både flytekniker og pilot med base i byen. Her får du vite mer om Stian og William.

Det viktige markedet og luftfartsmiljøet i Bodø har gjort at Norut bygger opp sin virksomhet rundt ubemannede fly i byen. Under konferansen Droner i Norge 7. februar i år ble det klart at Stian Sæthre blir tredjemann på Bodø-laget. Det var på samme konferanse for ett år siden det ble kjent at Norut ønsket å starte aktivitet i Bodø.

Flytekniker med luftige hobbyer

Stian Sæthre (34) har 15 års erfaring som flytekniker i Widerøe, og jobber i dag som flysystemtekniker med sertifisering på alle Widerøes flytyper. Han har også jobbet som flyvedlikeholdsplanlegger og med flyteknisk support til pilotene i selskapet. 1. april i år begynner han hos Norut.

Stian var fasinert av autonome systemer som radiostyrte biler, båter, fly og helikoptre lenge før han tok flytekniske fag på Asphaugen videregående skole.  Stian har også bred erfaring fra båtbransjen som servicetekniker og med installasjon av navigasjonssystemer i båter. På fritida kiter han, og har drevet aktivt med paragliding, så interessen for luftsport, vind og termikk er stor.

- Da jeg hørte at Norut skulle etablere seg i Bodø med egen droneavdeling trigget det alle mine interesser. Dette blir utrolig spennende. Jeg gleder meg veldig til å jobbe i et innovativt forskermiljø, og bidra med min flytekniske kompetanse, kreativitet og erfaring. Også det å være med å bygge opp Bodø-avdelingen fra starten er jo en unik mulighet, sier Stian Sæthre.

Pilot for fly med og uten bemanning

William Jul Ringkjøb (26) fra Bodø begynte i stillingen som dronepilot i høst. Til tross for at han er yngstemann i Norut-konsernet og foreløpig den eneste som er født på 90-tallet, har han solid piloterfaring. William er utdannet som sivil trafikkflyver fra USA, og har jobbet som flyinstruktør. På fritida har han vært modellflyger på konkurransenivå i flere år, og har flere titler fra norgesmesterskap og europeiske mesterskap.

Leder for Noruts Bodø-kontor, Geir Wiik, er glad for at det operative mannskapet snart er i full drift. Norut er godt i gang med å gjøre klart droneverksted i Bodø, og de første oppdragene er på plass.

Konsernsjef i Norut, Ivan C. Burkow, er svært tilfreds med de nye ansatte i Bodø.

- På under et år er vi operative i Bodø, og dette er helt i tråd med vår satsing. Norut har fått dyktige medarbeidere som utfyller hverandre faglig, og som brenner for flyaktivitet. Oppdragsmengden fremover vil styre den videre oppbyggingen av virksomheten i Bodø, avslutter Ivan C. Burkow. 

Les mer: Leder tilsatt ved Noruts nye kontor i Bodø.