Dronenæringen møtes i Bodø

Dronenæringen møtes i Bodø

26. januar 2018
Kommunikasjonssjef

Den nasjonale dronekonferansen Droner i Norge er klar for take-off i Bodø 30. januar. Denne gangen er det fokus på hvordan droner kan effektivisere og bedre sikkerheten i sjømatnæringen og petroleumsnæringen.

Norut har vært med på å rigge den nasjonale møteplassen for dronenæringen siden oppstarten. Luftfartsklyngen i Bodø gjør nordlandsbyen til et naturlig møtested for tredje år på rad.

Hovedtemaet i år er droner over åpent hav.

– Denne konferansen kommer til å handle mye om operasjoner under krevende arktiske forhold, der det er lite utbygget infrastruktur, forteller prosjektleder for sikkerhet og beredskap i Bodø kommune, Bror Myrvang, til High North News.

Geir Wiik, som leder Noruts dronekontor i Bodø og deltar i programkomitéen for Droner i Norge, bekrefter at Bodø er et umerket møtested for dronebransjen. Han har store forventninger til konferansen:

- Det har vært viktig for oss som arrangører å finne gode temaer som både interesserer operatørene, og som gjør at næringene får se nye muligheter med å bruke droner. Vi prøver ikke å rekke over alle mulige tema i løpet av en dag. I år har vi spisset konferansen mot noen viktige havnæringer; sjømat og petroleum, forteller Geir Wiik.

Noruts kontor i Bodø utfører droneoppdrag lokalt, i tillegg til å delta i Norut-konsernets forsknings- og utviklingsaktivitet i Norge og Arktis.

Forskningssjef for droneavdelingen i Norut-konsernet, Rune Storvold, deltar med følgende to innlegg under den nasjonale dronekonferansen:

  • Integrert infrastruktur for havrommet
  • Kan en drone virkelig hete X-rune?

Her finner du hele programmet for Droner i Norge 30. januar.