Felles forskning for petroleum

Felles forskning for petroleum

14. november 2008

Discover Petroleum og Norut Tromsø forsker sammen de tre neste årene. Målet er å utvikle nye og forbedrede modeller for elektromagnetisk bølgeforplantning.

Norut er et nasjonalt forskningskonsern lokalisert i Nord-Norge. Norut har kompetanse på og erfaring med modeller for elektromagnetisk bølgeforplantning.

- Ved å bringe inn noe av Noruts kompetanse og ekspertise på elektromagnetisk bølgeforplantning i vårt eget forskningsprogram, sikrer vi at vår prosjektportefølje holder høyest mulig standard, sier Alfred Hanssen, Teknologi- og forskningsdirektør i Discover Petroleum.

- Det er veldig tilfredsstillende at vi finner forskningskompetanse på dette høye nivået lokalt. Vi er også svært glade for at vår aktivitet kan finansiere forskning i selskap i Nord-Norge, fortsetter Hanssen.

Forskningsprosjektet varer i tre år, og er finansiert av Innovasjon Norge og Discover Petroleum. Hos Norut er omfanget på prosjektet tre årsverk per år.

- Norut er svært glad for muligheten til å delta i et forskningsprosjekt av slikt omfang og kvalitet, i tett samarbeid med Discover Petroleum. Prosjektet er svært avansert, interessant og utfordrende, og gir oss en mulighet til å jobbe sammen med lokal oljeindustri. Å kombinere kompetansen hos Norut og Discover Petroleum vil garantert være fruktbart, sier Kjell-Arild Høgda, forskningssjef i Jordobservasjonsgruppa hos Norut.

Prosjektet startet formelt opp i juni 2008, og vil avsluttes i mai 2011.