Kaldt klima og olje-i-is krever flere folk

Kaldt klima og olje-i-is krever flere folk

20. august 2015
Kommunikasjonssjef

I Narvik øker aktiviteten innen kaldt klima-teknologi og olje-i-is-forskning. Norut har ansatt og engasjert fem nye fagfolk for å holde tritt med oppgavene.

Megan O'Sadnick starter 1. september som forsker ved Norut Narvik. Hun har en master i geofysikk fra University of Alaska Fairbanks. Megan har faglig fordypning innen sjøis og skal jobbe med blant annet istrykk, feltmålinger og på flere olje-i-is-prosjekt (bl a MOSIDEO og CIRFA).

Martina Salomon er ansatt som stipendiat på olje-i-is-prosjektet MOSIDEO. Hun er PhD-student ved NTNU, og har faglig bakgrunn innen pore scale bildebehandling og analyse.

Raymond Kristiansen er engasjert i en 50 % stilling som forsker ved Norut fra 1. August, til tillegg til at han arbeider som førsteamanuensis ved Høgskolen i Narvik. Raymond har doktorgrad i kybernetikk, og jobber med kontrollsystemer, blant annet knyttet til skipstrafikk i isdekte farvann. Hos Norut jobber han på prosjektet OPSIce.  

Benyamin Akdemir er engasjert i full stilling fram til oktober for å modellere drift i olje-i-is i Barentshavet. Han har faglig bakgrunn innen blant annet visualisering.

Martin Arntsen er engasjert i 25 % stilling i høst, for å bidra under laboratorieeksperiment med olje-i-is.

Kaldt klima-aktiviteten ved Norut Narvik ledes av forskningsleder Christian Petrich.