Nettbasert spinning nominert til Gullegget

Nettbasert spinning nominert til Gullegget

9. november 2015
Kommunikasjonssjef

Tenk deg å sykle verden rundt sammen med andre, fra stua hjemme: Dette geniale treningsopplegget er nå nominert til ExtraStiftelsens årlige hedersbevisning Gullegget.

Nettbasert spinning er et kinderegg – tre ting på én gang: Du sykler verden rundt, du gjør det i fellesskap med andre og du holder deg i form gjennom lavterskel trening i ditt eget hjem. Ikke uten grunn altså, at prosjektet Nettbasert spinning er nominert til Gullegget.

Les mer om begrunnelsen for nominasjonen hos ExtraStiftelsen: Og de nominerte er…

Samarbeid

LHL Landsforeningen for hjerte- og lungesykeNasjonalt senter for samhandling og telemedisin (NST) og Norut har i samarbeid utviklet nettbasert spinning. 

Kort fortalt går prosjektet ut på at man ved hjelp av en treningssykkel og et nettbrett kan følge virtuelle sykkelturer hjemme i sin egen stue. Alle kan være med, uavhengig av fysisk form, fordi motstanden stilles individuelt på sykkelen. Applikasjonen bruker Google Streetview for at deltakerne skal se sykkelruten, og man får også se små portrettbilder av de andre deltakerne, som man sykler «sammen med».

NRK: Bjørg «reiser» verden rundt på en gammel trimsykkel

Nettbasert spinning har blitt til ved hjelp av Extra-midler, og har pågått i perioden 2012-2014. Inntektene til ExtraStiftelsen kommer gjennom Extra-spillet på NRK1 som organiseres av Norsk Tipping.

Nesten som å vinne

24. november kåres vinneren av Gullegget. Vinneren får en skulptur laget av kunstneren Kristian Kvakland, samt 100.000 kroner, mens de to andre nominerte får et diplom og 25.000 kroner hver.

- Å være nominert er en halv seier. Det er en inspirasjon å se at det vi som forskere utvikler blir opplevd som motiverende og helsebringende for eldre som lever med hjerte- og lungesykdom. At prosjektet blir bedre kjent, kan også føre til at flere begynner med nettbasert spinning, sier Tatjana M. Burkow, prosjektleder og forsker ved Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin.

- Selv om vi som forskere fokuserer på tekniske applikasjoner og brukertilpasning, har vi et felles mål: Bedre helse for flere, sier Lars Vognild, forskningsleder ved Norut.

Og skulle de vinne Gullegget, ja, da blir det som å vinne i Lotto! Unnskyld: Extra!

Få en smakebit av Nettbasert spinning:
Nettbasert spinning

Nettbasert spinning - motiverende og sosial sykkeltrening hjemme

 

Kontakt for prosjektet på NST er Tatjana M. Burkow.
Kontakt for prosjektet på Norut er Lars Vognild