På offensiven

På offensiven

8. mars 2011

– Vi har ambisjoner om å vokse videre, sier administrerende direktør Terje Nordvåg. Norut Narvik har tredoblet staben siden 2004.

Norut Narvik har i dag 40 ansatte. En tredel av arbeidsstokken hos Norut Narvik er rekruttert fra nærområdet.

Resten er hentet fra øverste hylle rundt om i verden. Forskerkrefter fra Russland, India, Nederland, Sverige, New Zealand, Vietnam, Iran, Tyskland, Polen, Romania og Chile er på plass ved forskningsinstituttet i Narvik. Det betyr at det ikke bare er norsk som er språket når gjengen samles rundt lunsjbordet.

– Vi leter over hele verden etter personer med den kompetansen vi har behov for. Det nytter ikke bare å se i nærområdet når vi skal få tak i forskere, sier Terje Nordvåg og utdyper;

– Selv om vi jobber for bærekraftig vekst i nord, foregår også forskningen sammen med andre aktører rundt om i verden, forklarer Nordvåg.

Norut Narvik er for øvrig eid av Norut Tromsø og Høgskolen i Narvik.

– Høgskolen i Narvik er en viktig aktør sammen med oss for Narviks ve og vel. HiN sørger for teknologisk utdanning og sammen besitter vi forskerkompetansen. Slik sett har vi mulighet til å stimulere den positive utviklingen av det teknologiske miljøet i Narvik.

- I de siste årene har det faktisk blitt 600-700 nye arbeidsplasser i teknologiske bedrifter i Narvik. Det kan bli langt flere, avslutter Terje Nordvåg.