Samles om solenergi

Samles om solenergi

28. februar 2008

Mørketida er definitivt over, og sola begynner å få skikkelig tak. Norut Narvik gjør mer enn å nyte solstrålene, de arrangerer Solenergikonferanse 5.-6. mars.

Konferansen arrangeres i Narvik i samarbeid med Institutt for Energiteknikk, Nordic Energy Research, REC ScanCell og Norut Narvik. Solenergikonferansen er for fagpersoner innen fornybar energi og solenergi.

Tobias Boström fra Norut Narvik er blant innlederne på Nordic Workshop on Crystalline Silicon Solar Cells.

At Norut Narvik nå er vertskap for en internasjonal fagkonferanse forteller om et miljø med faglig tyngde. Norut Narvik har en egen faggruppe som utvikler og forsker på silisiumbaserte solceller. Gruppen for fornybar energi har prosjekter innen alt fra støpning av silisium til videreutvikling av ferdige solceller.

Teknologifestival og vinterfestuke

Arrangementet er en del av Teknologifestivalen i Nord-Norge. Teknologifestivalen setter fokus på teknologi, samfunnsutvikling og næringsutvikling. Det er første gang Teknologifestivalen arrangeres, og Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen åpner festivalen. Arrangørene håper å sette både teknologi, Narvik og nordområdene på kartet.

Teknologene har også rikelig tilgang til kulturelle opplevelser. Solenergikonferansen og Teknologifestivalen arrangeres parallelt med Vinterfestuka i Narvik, en tradisjonsrik festival kjent for musikk, kunst, litteratur, rallardager og Svarta Bjørn.

Mer om arrangementene:

Nordic Workshop on Crystalline Silicon Solar Cells

Teknologifestivalen i Nord-Norge

Vinterfestuka i Narvik