Til finalen i EUs RegioStars Award

Til finalen i EUs RegioStars Award

29. mars 2011

NoCry er et av tre prosjekt med norske deltakere som viser vei i den regionale utviklingen i Europa. Norut og Norinnova deltar.

Prosjektet NoCry er et av de 21 prosjektene som har kommet til finalen i RegioStar-konkurransen. Målet med konkurransen er å få fram originale og innovative prosjekt innenfor regional utvikling, som kan inspirere andre.

Northern Creative Youth (NoCry) skal hjelpe ungdom som ønsker å satse på en kreativ karriere, enten innenfor kunst og kultur eller andre kreative yrker, med å etablere en levedyktig virksomhet.

Noruts bidrag i prosjektet er å skape et nettverk – en virtuell inkubator – der gründere kan møtes for å utvikle sin kreative virksomhet til en forretningsidé. Norinnova bidrar også i prosjektet med kompetanse på inkubatorvirksomhet.

Les mer om nominasjonen til EUs RegioStars Award.

Kontaktperson

Les mer om Noruts rolle i NoCry.

Prosjektleder hos Norut Tromsø, Seniorforsker Sigurd Sjursen.

Fakta NoCry internasjonalt konsortium Koordinator og prosjektansvarlig er Kemi-Tornio University.I alt 14 partnere fra Northern Periphery deltar i prosjektet: Finland: Rovaniemi University Sverige: Luleå University, Acusticum i Piteå, MediaEnter og PowerHouse i Kramfors, BoomTown i BorlängeSkotland: Moray College Færøyene: SamVit og KlippfiskNord-Irland: The Nervecentre Norut Tromsø er norsk prosjektleder og ansvarlig for teknologiutvikling.Norinnova representerer kompetanse innenfor inkubatorvirksomhet.Tvibit vil bringe unge kreative gründere inn i prosjektet gjennom kulturinkubatoren Yoghurt.Arctic Creative Cluster i Harstad har kompetanse i oppstart av kreativ virksomhet. Penger fra EU og RDA II Finansiering av den norske delen av prosjektet:EU-programmet Northern Periphery Program 50 %RDA II 45 % (Næringsrettede midler til regional utvikling)Egenfinansiering fra partnerne 5 % Prosjektet startet i januar 2008 og avsluttes i 2010.