Aktuelt

Aktuelt

NORCE har aktivitet langs hele kysten av Norge etter at Norut ble innfusjonert 1. april 2019.
Fusjon

1.april fusjoneres det nordnorske forskningsinstituttet Norut med det nye, nasjonale forskningskonsernet NORCE.

NORCE

1.april blir en merkedag for forskning i nord når Norut fusjoneres med det nye, nasjonale forskningsinstituttet NORCE. Aldri før har vi hatt et bedre utgangs punkt for å skape økt forskningskraft og nye bærekraftige næringer i hele landsdelen.

Viser 12 artikler av 33
Narvik

Norut-konsernet selger sin eierandel i Norut Narvik til UiT Norges arktiske universitet og Forte Narvik.

Illustrasjon: GRIFF.
Drone

Fire norske teknologimiljø går sammen om å bruke ubemannet helikopter til å frakte gods mellom offshorefartøy og offshoreinstallasjon.

Christian Petrich (til venstre) og Rolf-Ole Rydeng Jenssen tar prøver av isen i forsøkslaben i Hamburg. Foto: Giuliani von Giese.
Petro

Norut-selskapene i Narvik og Tromsø møtes ikke på halvveien, men i Hamburg, når de skal eksperimentere sammen. I et stort basseng for skipstesting kobler Norut sin ekspertise på hvordan olje oppfører seg i is, med fjernmåling og droneteknologi. Målet er å kartlegge oljesøl i islagte farvann.

Norut logo
Ledig stilling

Norut har for tiden fem ledige stillinger. I Narvik er kaldt klima, damanlegg, konstruksjon og materialteknologi stikkord. I Bodø bygger vi opp aktiviteten rundt droner.

Stipendiat Martina Lan Salomon borer kjerneprøver av is med olje i Van Mijenfjorden på Svalbard. Foto: Christian Petrich.
Olje

Hvordan oppfører olje seg i havis når isen endrer temperatur? Mens de første vårtegnene viser seg på Svalbard, eksperimenterer forskere med olje i isen.

Høgskolen i Narvik fyller 60 år.
60 år

Norut gratulerer sin gode samarbeidspartner Høgskolen i Narvik med 60-årsdagen. De siste 30 årene har Norut og Høgskolen arbeidet side om side.

Foto: Johannes Jansson/norden.org.

Norut takker oppdragsgivere, partnere og kunder for samarbeidet vi har hatt i 2014, og ser fram til videre samarbeid neste år. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

The new Centre for Research-based Innovation draws a smile from CEO Ivan C. Burkow and Research Director Kjell Arild Høgda at Norut. (Photo: Skjalg Fjellheim)
SFI

- Utgangen av forrige uke var helt fantastisk for Noruts fremtid, sier konsernsjef Ivan C. Burkow.

Noruts plassering på kartet i nord.
Jubileum

Denne uken er det 30 år siden Norut ble etablert. Forskningskonsernet har blitt en motor for anvendt forskning i nordområdene.

Konsernsjef Ivan C. Burkow, Norut.
Kronikk

I morgen besøker statsminister Erna Solberg den internasjonale nordområdekonferansen Arctic Frontiers i Tromsø. Den nye regjeringen ønsker å videreføre sitt fokus på nordområdene.

Konsernsjef Ivan C. Burkow, Norut.
Kronikk

En miljørobust utvikling av landsdelens rike ressursgrunnlag krever kunnskap og innovasjonskraft av internasjonal klasse, men viljen til suksess må forankres i nord.

Illustrasjon fra rapporten "Tiltakssonen for Finnmark og Nord-Troms - utviklingstrekk og gjennomgang av virkemidlene.
Økonomi

Kutt i barnetrygden i tiltakssonen kan påvirke næringslivet og utviklingen i Nordområdene, mener seniorforskerne Elisabeth Angell og Marit Aure fra Norut.

Sider