Aktuelt

Aktuelt

NORCE har aktivitet langs hele kysten av Norge etter at Norut ble innfusjonert 1. april 2019.
Fusjon

1.april fusjoneres det nordnorske forskningsinstituttet Norut med det nye, nasjonale forskningskonsernet NORCE.

NORCE

1.april blir en merkedag for forskning i nord når Norut fusjoneres med det nye, nasjonale forskningsinstituttet NORCE. Aldri før har vi hatt et bedre utgangs punkt for å skape økt forskningskraft og nye bærekraftige næringer i hele landsdelen.

Viser 10 artikler av 10
Norinnova

Norut selger sin eierandel i Norinnova Technology Transfer til SIVA, UiT Norges arktiske universitet, Nordland fylkeskommune og Troms fylkeskommune.

Foto: Johannes Jansson/norden.org.

Norut takker oppdragsgivere, partnere og kunder for samarbeidet vi har hatt i 2014, og ser fram til videre samarbeid neste år. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Line Bøe Setså forteller hvordan Barents Biocentre Lab gjør oppstarten lettere for nye bedrifter. Fra venstre Nina Sandberg, Jonas Spildrejordet, Vegard Laukhammer og Jan Christian Vestre. Foto: Rannveig H. Stiberg, Norut.
Innovasjon

Arbeiderpartiets nye kunnskapsutvalg besøkte tirsdag Tromsø. De fikk gode innspill til framtidssamfunnet fra Asbjørn Lilletun i Norinnova.

Illustrasjon: Reform Studio
Olje og gass

Norut med delegasjon til Europas største oljemesse i Stavanger.

Styreleder i Norinnova Ivan C. Burkow (t.v) presenterte den nye direktøren Asbjørn Lilletun for de ansatte klokka 12 torsdag. Foto: Rannveig H. Stiberg.
Nyansettelse

Asbjørn Lilletun (40) er ansatt som ny administrerende direktør i Norinnova Technology Transfer (NTT).

Foto: Guro Storskjær/Photoartica.no.
Kronikk

Den nasjonale satsingen innen marin bioteknologi har i all hovedsak foregått i grunnforskningsmiljøene med begrenset tilgang på kompetent og risikovillig kapital. Er dette tilstrekkelig?

Barents Biocentre Lab. Foto: Guro Storskjær/Photoartica.no.
Kronikk

OECD-rapporten "The Bioeconomy to 2030" anslår at opptil 40 % av den globale økonomien om noen tiår vil være knyttet til bioteknologi.

Illustrasjonsfoto fra Barents Biocentre Lab. Foto: Guro Storskjær/Photoartica.no.
Nytt selskap

Uten det arktiske klimaet og Barents Biocentre Lab hadde ikke Barentzymes blitt til. I dag møtes de 12 ansatte fra Norge og Danmark for første gang, til åpningen av hovedkontoret i Tromsø.

Noruts plassering på kartet i nord.
Jubileum

Denne uken er det 30 år siden Norut ble etablert. Forskningskonsernet har blitt en motor for anvendt forskning i nordområdene.

Foto: ESA/Guus Schoonewille
Norinnova

Norinnova er nå en del av den Europeiske romfartsorganisasjonen ESA sitt National Transfer Initiativ Norway.