Europeisk interesse for nytt treningsspill

Europeisk interesse for nytt treningsspill

9. oktober 2014
Kommunikasjonssjef

FarmUp er et nytt Kinect treningsspill for seniorer utviklet i Tromsø. Interessen var stor da forskere fra Norut nylig presenterte spillet for et europeisk publikum.

Norut deltar i det store europeiske forskningsprogrammet Ambient Assisted Living (AAL) som fokuserer på å utvikle velferdsteknologi for en aldrende befolkning.

Sammen med partnere i Norge, Spania og Sveits har Norut utviklet et sett med treningsspill som ble demonstrert på AAL-forum 2014 i Bucuresti i september.

Prototypen til det nye spillet FarmUp er utviklet og testet i Tromsø. Norut har samarbeidet med spillutviklerne i PlusPoint om den endelige utformingen av spillene. Brukertesting har skjedd i regi av Tromsøysund menighet, som har arrangert treff for eldre som vil holde både kropp og sinn i aktivitet.

Se demo av FarmUp (YouTube)  

Forskerne Ellen Brox og Gunn Evertsen fra Norut ble møtt med stor interesse da de demonstrerte FarmUp på konferansen i Romania.

- De som besøkte standen vår ble begeistret. Mange kommuner rundt i Europa ønsker å teste dette spillet på sine egne seniorer, forteller forsker Gunn Evertsen.

- Private aktører som vurderer å kommersialisere spillet tok seg også god tid på standen vår, supplerer seniorforsker Ellen Brox.

Forskerne skryter av sine lokale samarbeidspartnere.

- Spillet skilte seg ut i positiv forstand fra mye av det som ble presentert på konferansen, takket være en god jobb gjort av PlusPoint, sier Gunn Evertsen.

Se hvordan PlusPoint arbeidet med FarmUp (YouTube, start 1:55)

Både balanse, koordinasjon og bevegelighet blir utfordret når godt voksne mennesker spiller FarmUp. Øvelsene er utviklet av fysioterapeuter ved Kliniken Valens i Sveits. Samtlige partnere i EU-prosjektet, som kalles GameUp, har deltatt i design av spillene.

Les mer

GameUp hjemmeside 

Ambient Assisted Living (AAL)

PlusPoint