Leder tilsatt ved Noruts nye kontor i Bodø

Leder tilsatt ved Noruts nye kontor i Bodø

19. april 2016
Kommunikasjonssjef

Norut har nå ansatt Geir Wiik (59) i stillingen som leder ved det nyopprettede kontoret i Bodø. Wiik skal lede oppbyggingen av forskningsselskapets droneaktivitet i Nordlandsbyen.

Bodømannen Geir Wiik er allerede godt kjent i byens luftfartsmiljø. Han har bakgrunn fra luftforsvaret, hvor han avsluttet i 2014. I sin siste stilling var han sjef for Luftseksjonen ved operasjonsavdelingen ved Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan. Wiik har til sammen 38 års erfaring fra forsvaret nasjonalt og internasjonalt. Han var blant annet Luftattaché og assisterende Forsvarsattaché ved den norske ambassaden i USA i perioden 2005-2008. Geir Wiik har utdannelse fra Luftkrigsskolen samt Master of Strategic Studies fra USA.

Norut etablerer kontor i Bodø for å utvikle og profesjonalisere droneindustrien, både når det gjelder tjenesteutvikling og operativ praksis. Med utgangspunkt i Bodø ønsker Norut å utføre droneoperasjoner, teste utstyr, kvalifisere tjenester, utvikle prosedyrer og beste praksis, samt
utvikle og implementere systemer rundt flydyktighet, standarder og sertifisering.

Da Geir Wiik fikk høre om Noruts planer i hjembyen, skjønte han at det var alt for tidlig å bli pensjonist.

- Jeg synes det er flott at dette etableres i flybyen Bodø, og at et forskningsselskap med base i Tromsø tar et slikt initiativ. Jeg gleder meg til å jobbe mellom disse to miljøene. Vi ser bare starten på droneaktiviteten, dette feltet blir utrolig spennende framover, sier Geir Wiik.

Wiik starter i en 50 % stilling hos Norut umiddelbart, og trapper opp til 100 % i juni, samtidig som nyrenoverte lokaler i Kunnskapsparken Bodø står klare til innflytting. 

- Geir Wiik har mange års erfaring med å bygge opp og lede luftfartsrelatert aktivitet, og har et stort kontaktnett innen luftfart. Vi er svært tilfreds med å ha fått en dyktig medarbeider til å bygge opp vår droneaktivitet i Bodø, sier konsernsjef i Norut Ivan C. Burkow.

Norut fikk mange godt kvalifiserte søkere til stillingen som leder av forskningsselskapets nyopprettede kontor i Bodø.

- Vi har ambisjon om en rask vekst i Bodø, avslutter konsernsjef i Norut Ivan C. Burkow. 

Les mer: Norut søker leder til nytt kontor i Bodø